GFAko Kultura Ondare Zuzendaritzak antolatutako hitzaldia Ondarea Orain 2025 Jardunaldien testuinguruan:
PrehGastro: transfiriendo la dieta prehistórica a la gastronomía actual
Kultura Ondarearen gaurkotasuna partekatuz
«PrehGastro: de la Prehistoria al Plato» proposamen gastronomiko bat da. Historiaurreko dietari buruzko ikerketa eta gaur egungo gastronomia uztartzen ditu, gure arbasoen ahosabaia esploratuz Kantabriako aurkikuntza arkeologikoen bidez, UNESCOk historiaurreko ondareagatik aintzatetsitako eskualdea. Historiaurreko ikerketaren arduradunak, Ana Belen Marín Arroyok, proiektu honen jatorria aurkeztuko digu eta ondarearen, gastronomiaren, turismoaren eta landa-garapenaren arteko fusioa nola posible den egiaztatuko dugu.
Partaideak: Ana Belén Marín-Arroyo (Cantabriako Unibertsitatea).
(Hizkuntza: gaztelania)